Lyssna lika

En podd om samhälle, kultur, livsstil och hälsa med fokus på jämställdhet

En podd av A-reco

Lyssna lika produceras av Jämställdhetsgruppen i Liljeholmen. Nedan kan ni lyssna på avsnitten i kronologisk ordning där senaste avsnitt presenteras först.


#3 Bröllop

En resa över kontinenter med Aynur och Shyamali. Vi talar om giftemål, mat och nya seder.


#2 Målare – ett framtidsyrke för dig?

Har du ett bra öga för detaljer, är du kreativ och även noggrann, gillar att jobba med händerna och kan dessutom se på resultat från ett helhetsperspektiv?

Då är kanske målaryrket någonting för dig, oavsett kön.

Peter är målare och håller på att fräscha upp våra lokaler med nya färger. I det här avsnittet pratar Larissa med Peter om vad det krävs för att bli en duktig målare. Han ger oss några bra tips kring vad man ska tänka på om man har tröttnat på väggfärgen hemma.


#1 Våld i nära relationer

En örfil kan göra ont, men det kan också ett ord. I en parrelation söker vi ofta kärlek och skydd, men tyvärr kan inte alla relationer erbjuda detta ­– ibland får man våld på köpet.

I det här avsnittet pratar Enas, Göran och Margareta om våld: Är det normalt? Varför uppstår det och hur? Många frågor som man vill få svar på, men vi slår fast det här: Våld är oacceptabelt! Våld är ett brott.

Är du redo?

Välkommen till stöd och matchning på A-reco i Liljeholmen eller i Vällingby! Våra erfarna och kompetenta jobbcoacher samt studie- och yrkesvägledare stöttar dig under vägen till ditt mål.