Arbetssökande

Tjänster vi erbjuder i samarbete med Arbetsförmedlingen

Arbetsträning

Arbetsträning innebär att du får delta i något utav våra projekt, efter eget intresse. Du får möjlighet att utföra arbetsuppgifter med hjälp av handledning utan några krav på prestation. Genom att arbetsträna kan du få erfarenhet och referenser som kan underlätta för dig att få ett jobb.

Förstärkt arbetsträning

Arbetsträningens längd är olika beroende på vilket program du deltar i. Behöver du ytterligare stöd kan tiden utökas. Du får möjlighet att utföra arbetsuppgifter med hjälp av handledning utan några krav på prestation.

Arb. integrerad övningsplats​

Med det här stödet får du möjlighet att komma in i arbetslivet i en lugn och trygg arbetsmiljö. Du får nära handledning och möjlighet att utveckla din förmåga att klara de grundläggande kraven i arbetslivet och hitta en väg till egen försörjning.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hos oss på A-reco får du arbeta med verkliga arbetsuppgifter och prova på flera olika saker. Du får utveckla din förmåga att klara arbetslivets krav, helt i din egen takt. Vi är bra på att anpassa uppgifter efter var och ens förutsättningar, behov och intressen. 

Vi har engagerad personal som ser till dina möjligheter och behov, oavsett var du befinner dig i livet. Här får du ta ansvar och vara delaktig, i precis den omfattning som passar dig. Hos oss får du vara i en trygg miljö med trevliga arbetskamrater.  

DIGITALISERINGSPROJEKTET

Du kan arbeta med att digitisera material, alltså konvertera information från analog till digital form. Det innebär tex att skanna text, bilder och ljud till digitala format. 

Vi arbetar nu med Etnografiska museet som hör till Världskulturmuseerna, där vi skannar in deras diabilder som vi bearbetar i Photoshop och sparar i digitalt bildformat. Sedan laddas bilderna upp av museet till informationssystemet Carlotta som används av flera svenska museer.

Tidigare har vi digitiserat Liljevalchs bilder och dokument. Våra uppdragsgivare är kulturinstitutioner, museer, ideella föreningar och andra icke kommersiella organisationer.

Arbetet är viktigt och vi gör det för att bevara materialet för eftervärlden, och för att göra det tillgängligt för flera genom informationssystem på internet.

Du kan arbeta med att bygga hemsidor i WordPress åt någon förening. Vi börjar med att ta fram en kravspecifikation tillsammans med uppdragsgivaren. Sedan väljer vi ett designtema och börjar bygga med plug-ins, inställningar och anpassningar.

Vi hjälper föreningar med att göra medlemstidningar, broschyrer, informationsmaterial och logotyper i Adobes program.

Om du vill jobba med 3D-printing så finns det möjligheter hos oss. Det första viktiga steget är att skapa en 3D design-fil och det gör vi i CAD programvara. Nästa steg är att öppna filen i skrivarens programvara för att skapa en fil med instruktioner för 3D-skrivaren. Sedan är det dags att skriva ut. Smält plastmassa sprutas ut och läggs lager på lager på objektet som sakta byggs upp.

Har du intresse för bokföring har du möjlighet att arbeta med programmet Fortnox.

För att kunna delta i detta projekt behöver du ha grundläggande datakunskaper.

JÄMSTÄLLDHETSPROJEKTET

I Jämställdhetsprojektet arbetar vi med frågor om jämställdhet, i första hand jämställdhet mellan män och kvinnor på livets alla områden. Vi har möten och arbeten i smågrupper, läser texter, ser videoklipp och går på museer.

Vi producerar ett nyhetsbrev varje månad till våra prenumeranter. Arbetsuppgifterna kan handla om att skriva texter för nyhetsbrevet, att leta bilder som har rätt licenser för att kunna användas, eller att på andra sätt delta i verksamheten. Vi har en poddradio, där det finns uppgifter kring att skapa program, arbeta med ljudteknik, ljudredigering med mera. Du behöver inte kunna någonting och får arbeta i din egen takt. Vi hjälper dig att hitta arbetsuppgifter som känns intressanta och givande.

Använda svenskan

Våra handledare hjälper dig med uppgifterna, visar och lär ut hur du kan göra. Du har stora möjligheter att träna din svenska, från nybörjarnivå till mer avancerad skriven och talad svenska. Du får lära dig allt kring nyhetsbrev och poddradio som du behöver kunna, utifrån intresse och behov. Vi arbetar också med frågor om mediaetik, upphovsrätt, bildanalys med mera.

Vi arbetar mycket med datorn och med digital inspelningsutrustning. Tycker du om att skriva kan arbetet här vara särskilt intressant för dig. Du får lära dig vad vi gör här från grunden. Det kan finnas praktiska uppgifter, exempelvis att göra i ordning inför möten, plocka fram inför inspelning med mera.

A-reco har lång erfarenhet av att hjälpa människor ut i arbetslivet. Hos oss får du intressanta och stimulerande arbetsuppgifter. Här får du i lugn och ro prova din arbetsförmåga. Som deltagare i Jämställdhetsprojektet får du arbetslivserfarenhet och ökade kunskaper som kan vara värdefulla i exempelvis ditt jobbsökande oavsett vad det är för arbete du söker. Vi kan vara referenspersoner åt dig. 

E-HANDEL

E-handel är något som ökar i Sverige, därför har vi startat detta projekt.

Idag printar vi 3D-produkter på våra kontor. Dessa produkter presenteras på vår egen e-handelssajt. Vi har även planer på att utöka vårt produktsortiment inom kort. Sajten byggs och utvecklas ständigt av våra deltagare. Här får man möjlighet att tränas i marknadsföring på webben, att ta in tjänster/ produkter, lägga upp produktbeskrivningar, ta emot beställningar, ta fram produkten, posthantering, fakturera, administrera och hantera ekonomi.

Det krävs inga förkunskaper för att delta.

Hur ansöker jag?

För att ansöka behöver du vara berättigad till någon utav de 3 ovanstående tjänsterna via Arbetsförmedlingen. Är du det kan vi stötta dig under vägen till ditt mål!

Låter det intressant? Kontakta oss så berättar vi mer.

sv_SESwedish
Scroll to Top